![Gazpacho Gazpacho](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D4BA8244-AFC3-4976-A309-56D1BFB6CA35/Derivates/905D4E2B-ABBB-4628-B4F2-B36F2807F892.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di pomodori maturi in quarti
- 100 g di peperone rosso a tocchi (3-4 cm)
- 100 g di peperone giallo a tocchi (3-4 cm)
- 150 g di cetrioli a rondelle
- 100 g di cipolla rossa in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco
- 50 g di aceto di mele
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di cubetti di ghiaccio
- 8 crostini di pane a cubetti (1 cm)
- 8 foglioline di basilico fresco, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1 Std. 10 Min
Gazpacho feta e cetrioli
1 Std. 10 Min
Gazpacho di pomodoro e basilico
15 Min
Gazpacho con ciliegine di bufala
15 Min
Gazpacho prosciutto e melone
2 Std. 10 Min
Gazpacho indiano
2 Std. 10 Min
Gazpacho fragole e pomodoro
2 Std. 10 Min
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30 Min
Tzatziki
20 Min
Hummus di ceci
9 Std. 20 Min
Guacamole Tex-Mex
5 Min
Salsa guacamole
10 Min