Gazpacho
TM31 TM5 TM6

Gazpacho

4.6 (110 ocen)

Składniki

  • 600 g di pomodori maturi in quarti
  • 100 g di peperone rosso a tocchi (3-4 cm)
  • 100 g di peperone giallo a tocchi (3-4 cm)
  • 150 g di cetrioli a rondelle
  • 100 g di cipolla rossa in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 50 g di aceto di mele
  • 3 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di cubetti di ghiaccio
  • 8 crostini di pane a cubetti (1 cm)
  • 8 foglioline di basilico fresco, lavate ed asciugate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
640 kJ / 153 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
21.4 g
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
6.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy