Gazpacho

Gazpacho

4.6 128 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porzioni

Składniki

  • di pomodori maturi in quarti
    600 g
  • di peperone rosso a tocchi (3-4 cm)
    100 g
  • di peperone giallo a tocchi (3-4 cm)
    100 g
  • di cetrioli a rondelle
    150 g
  • di cipolla rossa in quarti
    100 g
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino piccante fresco
    1
  • di aceto di mele
    50 g
  • di sale
    3 pizzichi
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di cubetti di ghiaccio
    60 g
  • crostini di pane a cubetti (1 cm)
    8
  • di basilico fresco lavate ed asciugate
    8 foglioline

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 153 kcal / 640 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...