Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topfencreme
- 4 Gelatineblätter
- 200 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Orangensaft, frisch gepresst
- 300 g Naturjoghurt, 3,5% Fett
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 50 - 60 g Staubzucker, nach Geschmack
Beerenspiegel
- 50 g Rotwein
- 2 TL Maisstärke
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 2 Prisen Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 1 - 2 EL brauner Zucker, nach Geschmack
-
200
g Beeren, gemischt, frisch, zum Garnieren
lub 200 g Beeren, gemischt, TK, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 232 mg
Alternatywne przepisy
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Marillenstrudel
1 godz. 45 min
Nougatparfait mit Zwetschkenkern
4 Std. 20 Min
B'soffene Kapuziner
1 Std.
Panna Cotta
3 Std. 40 Min
Schokogugel mit Schokosauce
1 Std. 15 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Marillenmarmelade
35 min
Gratinierte Kirschen
30 Min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5 godz. 15 min
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3 godz. 45 min