Topfencreme mit Beerenspiegel
TM5 TM6

Topfencreme mit Beerenspiegel

4.7 (159 ocen)

Składniki

Topfencreme

  • 4 Gelatineblätter
  • 200 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
  • 50 g Orangensaft, frisch gepresst
  • 300 g Naturjoghurt, 3,5% Fett
  • 250 g Topfen, 20% Fett
  • 50 - 60 g Staubzucker, nach Geschmack

Beerenspiegel

  • 50 g Rotwein
  • 2 TL Maisstärke
  • ½ TL Zimt, gemahlen
  • 2 Prisen Kardamom, gemahlen
  • 1 Prise Nelken, gemahlen
  • 1 - 2 EL brauner Zucker, nach Geschmack
  • 200 g Beeren, gemischt, frisch, zum Garnieren
    lub 200 g Beeren, gemischt, TK, zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1360 kJ / 325 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Błonnik
1.9 g
Sód
232 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy