Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Zimt, gemahlen
Germteig und Fertigstellung
- 300 g Milch
- 80 g Zucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1000 g Zwetschken, frisch, der Länge nach halbiert und entsteint
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 932 kJ / 223 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 109 mg
Alternatywne przepisy
Kirschenstrudel
1h 45min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Ribiselschnitten
1h
Topfengolatschen
50 Min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Apfelschlangerl
2 godz.
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 Std. 15 Min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Sachertorte
1 Std. 30 Min