![Zwetschkenfleck Zwetschkenfleck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38450931-7931-469E-B48C-ABA8C6BDB288/Derivates/74D93091-2138-42E9-A5E0-D34AEC300A88.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Zimt, gemahlen
Germteig und Fertigstellung
- 300 g Milch
- 80 g Zucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1000 g Zwetschken, frisch, der Länge nach halbiert und entsteint
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 932 kJ / 223 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 109 mg
Alternatywne przepisy
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Apfelschlangerl
2 Std.
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Marillenmarmelade
35 min
Sachertorte
1 godz. 30 min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 godz. 15 min
Ölkuchen mit Marillen
1 godz.
Bananenschnitten
3h
Marillenkuchen
1h 10min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Ribiselschnitten
1 godz.