Kärntner Reindling mit Vanillepudding

Kärntner Reindling mit Vanillepudding

4.5 178 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 Portionen

Składniki

Vanillepudding
  • Milch
    300 g
  • Zucker
    30 g
  • Maisstärke
    30 g
  • Eidotter
    1
  • Vanilleschote ausgekratztes Mark
    ½
Germteig
  • Zucker
    60 g
  • Bio-Zitronenschale von 1 Bio-Zitrone
  • Milch
    200 g
  • frische Germ
    30 g
  • Butter zum Einfetten
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Weizenmehl, glatt
    460 g
  • Eier
    2
  • Salz
    ½ TL
Fertigstellung
  • Zucker
    100 g
  • Vanillezucker
    20 g
  • Zimt, gemahlen
    3 TL
  • Haselnüsse
    200 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Semmelbrösel zum Ausstreuen
  • Weizenmehl, glatt für die Arbeitsfläche
  • Rosinen
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 540 kcal / 2262 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...