Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillepudding
- 300 g Milch
- 30 g Zucker
- 30 g Maisstärke
- 1 Eidotter
- ½ Vanilleschote, ausgekratztes Mark
Germteig
- 60 g Zucker
- Bio-Zitronenschale, von 1 Bio-Zitrone
- 200 g Milch
- 30 g frische Germ
- Butter zum Einfetten
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 460 g Weizenmehl, glatt
- 2 Eier
- ½ TL Salz
Fertigstellung
- 100 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 3 TL Zimt, gemahlen
- 200 g Haselnüsse
- 100 g Butter, in Stücken
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 150 g Rosinen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2262 kJ / 540 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Nussbeugerl
1sa 55 dk
Milchrahmstrudel
1sa 55 dk
Powidltascherl
1 Std. 10 Min
Burgenländerkipferl
1h 25 min
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Apfelschlangerl
2 Std.
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Nussstrudel
2h 30min
Topfenstrudel
2h 10min
Mohnstrudel
2h 30min
Kärntner Reindling
2h 40min