Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillepudding
- 300 g Milch
- 30 g Zucker
- 30 g Maisstärke
- 1 Eidotter
- ½ Vanilleschote, ausgekratztes Mark
Germteig
- 60 g Zucker
- Bio-Zitronenschale, von 1 Bio-Zitrone
- 200 g Milch
- 30 g frische Germ
- Butter zum Einfetten
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 460 g Weizenmehl, glatt
- 2 Eier
- ½ TL Salz
Fertigstellung
- 100 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 3 TL Zimt, gemahlen
- 200 g Haselnüsse
- 100 g Butter, in Stücken
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 150 g Rosinen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2262 kJ / 540 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Topfenmäuse
1h
Nusspotize
2h 20min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Topfenpalatschinken
1h 30 min.
Kärntner Reindling
2h 40min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Sonntags-Striezel
2h 15min
Nussstrudel
2h 30min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Schnelle Biskuitroulade
30min
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min