Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 180 g di burro a pezzi + q.b.
- 230 g di zucchero
- 3 uova
- 180 g di farina tipo 00
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di latte
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1801.3 kJ / 430.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 167.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffin al cacao
1 godz. 20 min
Ciambella vaniglia e cioccolato
40min
Crostata alla crema di cioccolato
1h 45min
Muffin al cioccolato
1h 5 min
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Torta chocolat
1h
Semplice plumcake al cioccolato
1小时 10 分钟
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 分钟
Plumcake ripieni al gianduia
50 分钟
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1h
Plumcake soffice
50 分钟
Torta Nua
2小时