Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 750 g di acqua
- 250 g di farina di ceci
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- olio di arachidi per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1 Std.
Muffolette
3 godz.
Ravioli di ricotta
1h 35 min
Brioches siciliane
3 Std. 15 Min
Gelo di anguria
3j 30 menit
Pane siciliano
2 Std. 45 Min
Sfinciuni
3j 30 menit
Macco di fave messinesi con calamari
50 Min
Mafalde siciliane
2 Std. 15 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Sfinci siciliane
2h 30min
Rosticceria siciliana
2 Std.