Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 750 g di acqua
- 250 g di farina di ceci
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- olio di arachidi per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Pane siciliano
2 godz. 45 min
Sfincione favarese
3h
Iris siciliani
4 godz. 10 min
Tetù
1 Std. 50 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Frutta Martorana
27 godz. 30 min
Muffolette
3h
Brioches siciliane
3 Std. 15 Min
Sfinciuni
3h 30min
Rosticceria siciliana
2 Std.
Mafalde siciliane
2 godz. 15 min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min