Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso
- 1200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 400 g di riso (tipo Roma)
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 25 g di burro morbido a pezzi
- 80 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 uovo
Ragù
- 40 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di carne trita di manzo
- 200 g di polpa di pomodoro
- 30 g di funghi freschi a fettine
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di piselli surgelati
Terminare la preparazione
- 2 uova
- 2 mozzarelle (300 g circa), ben scolate dal siero e a tocchetti
- 100 - 150 g di pangrattato
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2653 kJ / 634 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 44.8 g
Alternatywne przepisy
Cassatelle pasquali
2h 50min
Torrone alle mandorle
3h 20 min
Nyonya curry (bun di pollo)
2h 45min
Torrone alle mandorle
Brak ocen
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
Brak ocen
Babà napoletano
2h 45min
Sfinci siciliani salati
3 Std. 30 Min
Crispedduzzi calabresi
1h 5min
Arancini di riso vegetariani
2 godz. 5 min
Sfinci siciliane
2h 30 min
Calzoni fritti napoletani
2h 30 min
Cullurielli cosentini
4 godz. 30 min