Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparare la crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 120 g di zucchero
- 50 g di farina + q.b.
- 500 g di latte
- 2 uova
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Preparare l'impasto
- 300 g di farina
- 130 g di zucchero
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 50 g di pinoli
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1361 kJ / 325 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
Alternatywne przepisy
Sbriciolata con crema inglese alla vaniglia
1h 30min
Crostata ai cachi
1 godz.
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Crostata ai frutti di bosco
2h 30min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Crostata bigusto
1 godz. 55 min
Crostata alla nocciola
2 Std.
Torta cremosa al limone
2h 30min
Crostata di marmellata o confettura
1sa 10 dk
Torta di mele e nocciole
1 godz.
Torta di mele e yogurt
1h 30min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 min