Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 100 g di zucchero, a piacere
-
½
cucchiaino di estratto di vaniglia naturale (o 1 cucchiaino di zucchero vanigliato fatto in casa)
lub 1 pezzo di scorza di limone (senza la parte bianca) - 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- 2 uova (da 60 g circa)
- 25 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Mandorle sabbiate
1 Std.
Caramello salato
1 Std.
Mele insaporite (400 g)
15min
Croccante alle mandorle
1 Std. 30 Min
Pasta frolla
1h 10min
Panna cotta con salsa al caramello
6 Std. 20 Min
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Crema al caffè (TM6)
15min
Besciamella (TM6)
15min
Crema Bimby ® al cioccolato fondente (TM6)
45 Min
Caramello liquido
35 Min
Crema pasticcera al cucchiaio
15min