Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 200 g di burro a pezzi
- 180 g di farina tipo 00
- 160 g di zucchero
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 6 uova
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci (circa 8 g)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 157.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Biscotti al cioccolato fondente
2 Std. 10 Min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1 Std. 30 Min
Muffin al cioccolato
1h 5min
Muffin al cioccolato
45 Min
Torta chocolat
1 Std.
Torta allo yogurt
40 Min
Torta margherita leggera
2 godz. 30 min
Torta semplice al cioccolato
50 Min
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1 Std.
Torta tenerina al cioccolato
45 Min
Torta paradiso
1h 10min
Torta di mele e yogurt
1 Std. 30 Min