Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes émondées
-
70
g de pain dur, coupé en morceaux
lub 70 g de biscottes, en morceaux - 1 - 2 gousses d'ail, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 750 g d'eau
- 5 g de vinaigre de xérès
- 70 g d'huile d'olive extra vierge
-
200
g de raisin frais, pour la finition
lub 200 g de pommes, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2282 kJ / 550 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1h 5 min
Flan de chèvre aux petits pois, mayonnaise d'avocat
3sa 25 dk
Pesto d'algues nori
20 min
Pesto au basilic
10min
Glace au parmesan
12 Std.
Dorade en croûte de sel
35min
Tarama aux œufs de cabillaud
1h 15min
Gaspacho fenouil et pomme granny-smith
15min
Glace au gingembre
12 Std.
Soupe de melon au basilic
2h 15min
Salmorejo (crème espagnole à la tomate)
10min
Gaspacho de tomate
20 min