Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes émondées
-
70
g de pain dur, coupé en morceaux
lub 70 g de biscottes, en morceaux - 1 - 2 gousses d'ail, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 750 g d'eau
- 5 g de vinaigre de xérès
- 70 g d'huile d'olive extra vierge
-
200
g de raisin frais, pour la finition
lub 200 g de pommes, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2282 kJ / 550 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avgolemono (soupe grecque œuf-citron)
35min
Chutney aux raisins
25min
Gaspacho indien
2 godz.
Gaspacho asiatique
15min
Glace au parmesan
12h
Cappuccino de champignons aux noisettes
35min
Consommé de bœuf
35min
Gaspacho d'avocat au citron vert
15min
Velouté de châtaigne en cappuccino
45 min
Gaspacho de tomate
20min
Soupe de poulet à la citronnelle
35min
Soupe de poulet au citron vert
35min