Velouté frais d'amande "ajo blanco"

Velouté frais d'amande "ajo blanco"

3.1 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • d'amandes émondées
    200 g
  • de pain dur coupé en morceaux
    70 g
    70 g de biscottes, en morceaux
  • gousses d'ail à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2
  • de sel fin non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • d'eau
    750 g
  • de vinaigre de xérès
    5 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    70 g
  • de raisin frais, pour la finition
    200 g
    200 g de pommes, coupées en morceaux

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 550 kcal / 2282 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...