Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Weizenmehl, universal
- 150 g Naturjoghurt
- 170 g Wasser
- 20 g frische Germ
- 1 TL Jerusalem-Gewürzmischung
- 1 TL Salz
- 1 TL Ahornsirup
- schwarzer Sesam, zum Bestreuen
- Olivenöl, zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1573 kJ / 375 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Pitabrote
1h 25 min
Türkisches Fladenbrot
2h 10 min
Jerusalem-Gewürzmischung
5 Min
Käse-Oliven-Stangen
1 godz. 50 min
Libanesisches Fladenbrot
3 godz. 20 min
Za´atar-Brot
1h 40 min
Orient-Fladenbrote
1h
Kräuterbutter-Fladenbrote
35 min
Mandel-Naan-Brot (Pakistan)
1h 30 min
Persisches Fladenbrot mit Kräuter-Walnuss-Dip
2 godz. 35 min
Naan-Brote mit Zwiebeln und Kreuzkümmel
1h 30 min
Fladenbrot - Pide
1 godz. 50 min