Kräuter-Knoblauch-Focaccia mit Oliven

Kräuter-Knoblauch-Focaccia mit Oliven

4.7 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 Stücke

Składniki

  • gemischte, frische Kräuter (z. B. Rosmarin, Oregano, Thymian, Majoran, Basilikum, Salbei), Nadeln und Blättchen abgezupft
    20 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    3
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Salz
    2 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Weizenmehl, glatt
    300 g
  • Hartweizengrieß (z. B. feiner Nudelgrieß)
    200 g
  • frische Germ (siehe Tipp)
    20 g
  • Mineralwasser mit Kohlensäure kalt
    290 g
  • schwarze Oliven, entkernt (ca. 120 g)
    20 - 30

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 459 kcal / 1927 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...