Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g gemischte, frische Kräuter (z. B. Rosmarin, Oregano, Thymian, Majoran, Basilikum, Salbei), Nadeln und Blättchen abgezupft
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- Olivenöl, zum Einfetten
- 2 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 200 g Hartweizengrieß (z. B. feiner Nudelgrieß)
- 20 g frische Germ (siehe Tipp)
- 290 g Mineralwasser mit Kohlensäure, kalt
- 20 - 30 schwarze Oliven, entkernt (ca. 120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1927 kJ / 459 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pitabrote
2 godz.
Pitabrote
2 godz.
Fladenbrot Quattro Formaggi
40 Min
Wurzelbrote, gefüllt
23h
Feigen-Focaccia mit Gorgonzola
3 godz.
Zuckerreinkerl
2 godz. 50 min
Erdäpfelfladenbrote
12 Std.
Kräuterbutter-Fladenbrote
35 Min
Focaccia auf apulische Art
1 godz. 40 min
Parmesan-Rosmarin-Brötchen
1 Std. 30 Min
Pizza-Focaccia mit Rucola und Joghurtdressing
3 godz.
Kräuter-Knoblauch-Focaccia
2 godz.