Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen

Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen

4.6 59 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
12 Stücke

Składniki

Vorbereitung
  • Eier (Größe M)
    6
Süßer Mürbteig
  • Mandeln
    50 g
  • Weizenmehl, glatt
    220 g
  • Butter kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Salz
    1 Prise
Zitronenfülle
  • Bio-Zitronen
    4 - 5
  • Zucker
    110 g
  • Eier
    2
  • Weizenmehl, glatt
    20 g
  • Maisstärke
    20 g
  • Salz
    1 Prise
  • Schlagobers
    250 g
Baiserhaube
  • Feinkristallzucker
    220 g
  • Salz
    1 Prise
  • Himbeeren nach Geschmack
    150 - 200 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 415 kcal / 1738 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...