Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
TM6 TM5

Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen

4.6 (48 ocen)

Składniki

Vorbereitung

  • 6 Eier (Größe M)

Süßer Mürbteig

  • 50 g Mandeln
  • 220 g Weizenmehl, glatt
  • 120 g Butter, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
  • 2 TL Vanillezucker
  • 1 Prise Salz

Zitronenfülle

  • 4 - 5 Bio-Zitronen
  • 110 g Zucker
  • 2 Eier
  • 20 g Weizenmehl, glatt
  • 20 g Maisstärke
  • 1 Prise Salz
  • 250 g Schlagobers

Baiserhaube

  • 220 g Feinkristallzucker
  • 1 Prise Salz
  • 150 - 200 g Himbeeren, nach Geschmack

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1738 kJ / 415 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy