Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masło z solonym karmelem
- 150 g cukru
- 40 g wody
- 150 g śmietany, 30% tłuszczu
- 125 g masła, solonego, pokrojonego na kawałki
Ciasto
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 5 jajek
- 150 g cukru pudru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2922.5 kJ / 698.5 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 53.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 154.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koktajl karmelowy
15 min
Fondant czekoladowy
35 min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Semifreddo kawowe
6hod. 30min
Czekoladowe affogato
10min
Suflety orzechowe
1h 30min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Karmelowe fondant
15 min
Mus czekoladowy z chili
3hod. 10min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Mus czekoladowy
3h 20min