Urządzenia i Akcesoria
Deser z solonym karmelem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Masło z solonym karmelem
-
150 g cukru
-
40 g wody
-
150 g śmietany, 30% tłuszczu
-
125 g masła, solonego pokrojonego na kawałki
Ciasto
-
200 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
5 jajek
-
150 g cukru pudru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
154.3 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
2922.5 kJ /
698.5 kcal
Tłuszcz
53.1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
32.2 g
Węglowodany
51.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Pływające wyspy
45 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Flan karmelowy
3 godz.