Urządzenia i Akcesoria
Włoskie paluszki pełnoziarniste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
-
380 g ziarna pszenicy
-
200 g mąki pszennej
-
20 g świeżych drożdży
-
50 g oliwy z oliwek
-
30 g smalcu
-
280 g wody letniej
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżka kaszy manny
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
118 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
593 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 Std. 40 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 Std.
Krakersy z sezamem i makiem
40 Min
Paszteciki piknikowe
50 Min
Żytnie podpłomyki
2 Std. 10 Min
Drożdżówki Gibassier
2 Std. 10 Min
Fougasse - chleb francuski
2 Std.
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 Min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 Std. 40 Min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 Min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min