Bagietki bezglutenowe na piwie
TM5 TM6

Bagietki bezglutenowe na piwie

4.1 (19 ocen)

Składniki

Zaczyn

  • 45 g mąki gryczanej (opcjonalnie)
  • 30 g mąki ryżowej
  • 85 g wody
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych

Bagietki

  • olej, ilość do natłuszczenia miski
  • 330 g piwa, bezglutenowego
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
  • 250 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®
  • 50 g mąki ryżowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
  • 30 g mąki gryczanej
  • 40 g mąki teff
  • 20 g łusek babki płesznik (psyllium)
  • 1 łyżeczka soli

Pieczenie

  • 200 g wody

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
2715 kJ / 650 kcal
Białko
14.87 g
Węglowodany
107.72 g
Tłuszcz
17.68 g
Błonnik
5.23 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy