Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zaczyn
- 45 g mąki gryczanej (opcjonalnie)
- 30 g mąki ryżowej
- 85 g wody
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
Bagietki
- olej, ilość do natłuszczenia miski
- 330 g piwa, bezglutenowego
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
- 250 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®
- 50 g mąki ryżowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
- 30 g mąki gryczanej
- 40 g mąki teff
- 20 g łusek babki płesznik (psyllium)
- 1 łyżeczka soli
Pieczenie
- 200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2715 kJ / 650 kcal
- Białko
- 14.87 g
- Węglowodany
- 107.72 g
- Tłuszcz
- 17.68 g
- Błonnik
- 5.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 Std.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2u. 45min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2u. 45min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3u. 10min
Bagietka bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Focaccia (bez glutenu)
1小时
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2小时 25 分钟