![Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7A5AEEE5-9631-4B74-833D-6850831BE26B/Derivates/6d5142b5-5e3f-483e-9f3c-c747800f5ad9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cantuccini, przełamanych na pół
- 600 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 150 g cukru
- 20 g wody
- 400 g migdałów, blanszowanych (patrz wskazówka)
- 30 g oleju
- 15 g kawy, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2891.8 kJ / 690.7 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 77.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 Std. 30 Min
Salami czekoladowe z bakaliami
4h
Słodki pudding toffi
1 Std.
Korzenne mleko daktylowe
20min
Flan karmelowy
3h
Bułeczki mleczne bez mąki
45 Min
Ciemny mus z migdałów
15min
Ciasto francuskie szybkie
1h 20min
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2h 20 min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1h 25 min
Kuloodporna kawa
10 Min
Lody waniliowe
12 Std.