Czekolada po meksykańsku

Czekolada po meksykańsku

4.4 39 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    300 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    300 g
  • mleka 3,2% tłuszczu
    1000 g
  • laska cynamonu
    1
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    2 łyżeczki
  • cukru trzcinowego (opcjonalnie)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 803 kcal / 3364 kJ
Białko 14.9 g
Tłuszcz 56.2 g
Węglowodany 61.8 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...