
Urządzenia i Akcesoria
Czekolada po meksykańsku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
1000 g mleka 3,2% tłuszczu
-
1 laska cynamonu
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 g cukru trzcinowego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
803 kcal /
3364 kJ
Białko
14.9 g
Tłuszcz
56.2 g
Węglowodany
61.8 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GORĄCE NAPOJE
10 Przepisów
Polska
Polska