Czekolada po meksykańsku

Czekolada po meksykańsku

4.4 39 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 1000 g mleka 3,2% tłuszczu
  • 1 laska cynamonu
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 20 g cukru trzcinowego (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 803 kcal / 3364 kJ
Białko 14.9 g
Tłuszcz 56.2 g
Węglowodany 61.8 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...