
Urządzenia i Akcesoria
Czekolada po meksykańsku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki300 g
-
mleka 3,2% tłuszczu1000 g
-
laska cynamonu1
-
pieprzu cayenne, mielonego½ łyżeczki
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
-
cukru trzcinowego (opcjonalnie)20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
803 kcal /
3364 kJ
Białko
14.9 g
Tłuszcz
56.2 g
Węglowodany
61.8 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GORĄCE NAPOJE
10 Przepisów
Polska
Polska