
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g owoców jagodowych, świeżych
lub 300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 4 żółtka
- 60 - 80 g ksylitolu (patrz wskazówka)
- 2 łyżki likieru jajecznego (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 611.1 kJ / 146 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 dk
Bezy klasyczne
3 Std. 15 Min
Pavlova z truskawkami
5h 30min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
5 godz. 10 min
Walentynkowa Pavlova
5h
Kogel-mogel
5 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1sa 10 dk
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2h 40 min
Kawowy crème brûlée
2h 45 min.
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1sa 40 dk
Bita śmietana
10 min