Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g owoców jagodowych, świeżych
lub 300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 4 żółtka
- 60 - 80 g ksylitolu (patrz wskazówka)
- 2 łyżki likieru jajecznego (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 611.1 kJ / 146 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Płynny budyń – 650 ml
15min
Korzenny crème brulée
3h 30 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Płynny budyń – 1200 ml
15min
Pomarańczowe zabajone
15min
Kogel-mogel
5 Min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Walentynkowa Pavlova
5h
Bita śmietana
10 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7h 30 min