Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g owoców jagodowych, świeżych
lub 300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 4 żółtka
- 60 - 80 g ksylitolu (patrz wskazówka)
- 2 łyżki likieru jajecznego (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 611.1 kJ / 146 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 Min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1h 10min
Fondant czekoladowy
35p
Bita śmietana
10min
Kogel-mogel
5 Min
Bezy klasyczne
3h 15min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 Min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 Min
Pomarańczowy krem angielski
2 Std. 30 Min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 45 Min
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min