Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 30 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Wasser
- 1 TL Salz
- 200 g rote Zwiebeln
- 150 g blaue Trauben
- 150 g Ziegenweichkäse (z.B. Ziegencamembert)
- 40 g Walnüsse, halbiert
- 2 EL frische Rosmarinnadeln
- 3 schwarze Pfefferkörner
- 2 Pimentkörner
- 250 g Crème fraîche
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 4 TL Honig
- Fleur de Sel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 396 mg
Alternatywne przepisy
Pizza Frescolina
1h 40min
Möhrenquiche mit Salbei
1 godz. 35 min
Spargelflammkuchen mit Zitronenöl
1h 20min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Pastrami
30min
Spargelflammkuchen mit Walnüssen
1h 15min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2 Std.
Winterlicher Flammkuchen
2 Std.
Tomaten-Rucola-Pizza
50min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 20min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1h
Flammkuchen mit Datteln und Speck
1h 40min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35min