Wersje kompatybilne
Bicchierini di gelato al biscotto con fichi e cioccolato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al biscotto
- 200 g di latte intero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 140 g di zucchero
- 3 tuorli
- 40 g di biscotti secchi, tipo Digestive a pezzi
Terminare la preparazione
- 100 g di fichi secchi in quarti
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 80 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato
12h
Sorbetto al limone
8h 30min
Sorbetto veloce di frutta fresca
10 Min
Gelato biscotto
7h 45 min
Spagnola
10h 20 min
Gelato Gin e lavanda
14 Std. 35 Min
Spumone al caffè
15 Min
San Francisco
10 Min
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8h 45min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30 min
Gelato leggero alla frutta
10 Min
Gelato veloce alla frutta
10 Min