Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato - 15 g di miele
- 250 g di latte
- 320 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 180 g di farina tipo 0 + q.b.
- 20 g di burro a pezzi.
- 40 g di zucchero
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 3 mele
- 1 limone, il succo
- 2 - 3 cucchiai di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella alle mele con gocce di cioccolato
1h 30min
Torta margherita
50min
Asparagi, riso al Parmigiano e zabaione al limone
1h
Torta soffice al profumo di arance
55min
Ciambella farcita allo yogurt
2h
Torta di carote
1h 10 min
Focaccia dolce alle nocciole
1 godz. 45 min
Torta di mele
1h
Torta di ricotta
50min
Torta di grano saraceno e lampone
1h 35min
Pizza alle verdure
2 godz. 5 min
Torta margherita leggera
2h 30 min