![Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/241448.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 3 uova
- 150 g di latte intero
- 200 g di farina
- 80 g di olio di semi di arachidi
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate (15 g)
- 250 g di ricotta
- 100 g di prosciutto crudo a fette sottili
- 200 g di pomodori cuore di bue a fettine
- 250 g di mozzarella sgocciolata, a fettine
- basilico fresco q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Colomba salata alla curcuma con verdure e gamberi
3 Std.
Colomba salata integrale al prosciutto di Praga
3 Std.
Ciambelle salate farcite
4h 5 min
Girelle alle erbe con bresaola
8 Std.
Noccioline speziate
1hod.
Agnello cacio e uova
1hod.
Colomba salata vegetariana
1hod.
Ciambella speziata
45 Min
Colomba salata mortadella e pistacchi
1hod.
Sformato di pane saporito
1hod. 10min
Tortano speck e fontina
2 Std.