Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 3 uova
- 150 g di latte intero
- 200 g di farina
- 80 g di olio di semi di arachidi
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate (15 g)
- 250 g di ricotta
- 100 g di prosciutto crudo a fette sottili
- 200 g di pomodori cuore di bue a fettine
- 250 g di mozzarella sgocciolata, a fettine
- basilico fresco q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torrone napoletano
4 Std.
Palline al prosciutto
1sa 30 dk
Colomba salata
3h 10min
Piccoli polpettoni in crosta
1 Std. 10 Min
Colomba salata integrale al prosciutto di Praga
3h
Cheesecake al forno con fagiolini
2 Std.
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50 dk
Ciambelle salate farcite
4h 5 min
Cheesecake al pesto genovese
9h
Girelle al gorgonzola e mortadella
8h
Colomba cioccocaffè
1 Std. 10 Min
Polpettone in crosta
1 Std. 10 Min