![Pierogi (Cheese dumplings) Pierogi (Cheese dumplings)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1873368F-ACCC-46F8-94BA-60E72947ED8E/Derivates/2E692ED8-C489-4FFD-9DE1-D0CBA1C61BED.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cheese filling
- 500 g water
- 600 g potatoes, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 150 g brown onion (approx. 1), cut into quarters
- 50 g salted butter
- 2 tsp semolina
- 500 g quark cheese (see Tips)
- 1 tsp sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper, to taste
Dough
- 250 g warm water, plus extra for sealing and boiling
- 1 egg
- 2 tbsp grapeseed oil
- 560 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 - 2 pinches sea salt
Topping
- 120 g salted butter, cut into cubes
- 180 g onion, diced for garnishing
- fresh chives, finely chopped for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 400 kJ / 95 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 91.3 mg
Alternatywne przepisy
Brioche buns with cheese
2h 30min
Millet-stuffed Pumpkin with Hazelnut Broccoli Pesto
1 godz.
Spiced Polish Christmas cake
99 godz. 30 min
Angel cake
5h 15min
Raspberry cloud
12 Std. 5 Min
Cheese pies
1h 25min
Sangria
10 min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4h 45min
Dulce de Leche Ice Cream
12h
Fattoush with grilled haloumi
5 Std.
Beetroot and avocado eggs
88h
Cabbage rolls
1h 50 min