Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa

Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa

4.7 86 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

Smoked salmon and avocado salsa
  • spring onion/shallot trimmed and cut into pieces
    1 tbsp
  • smoked salmon
    80 g
  • fresh baby spinach leaves (optional)
    10
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • lemon juice (approx. ½ lemon), to taste
    20 g
  • avocado flesh only, cut into cubes (1 cm)
    ½
Poached egg pots
  • water
    700 g
  • fresh baby spinach leaves stalks removed
    150 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • pouring (whipping) cream
    30 g
  • Parmesan cheese grated
    1 tbsp
  • eggs
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 366.6 kcal / 1539.5 kJ
Białko 23.4 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 2.6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 1333.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...