Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sourdough starter
- 150 g wholemeal plain flour
- 1000 g warm water
- 45 g rye bread (approx. 2-3 slices), cut into quarters
- 1 garlic clove, cut into slices
Soup
- 70 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 100 - 150 g bacon, cut into cubes (1 cm)
- 100 g Polish sausage, cut into slices (0.5 cm)
- 700 g water
- 200 g potatoes, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 3 allspice berries or ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 8 dried porcini mushrooms, cut into thirds, soaked
- 2 tsp dried marjoram
- 1 tsp fresh horseradish, grated (opcjonalnie)
- 50 g sour cream
- 4 hard-boiled eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2428.9 kJ / 580.5 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 691.3 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna Barramundi escabeche
45min
Lemon caper butter
10 min
Charcoal waffle cones
Brak ocen
Rainbow Choux Buns
1h 25min
Carrot kimchi
Brak ocen
Wholemeal Easter bread with eggs and smoked trout fillets
2 godz.
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30min
Orange grove beghrir with orange blossom yoghurt
4 godz. 50 min
Artichoke and bean ragout
1 godz. 30 min
Globe artichokes with lemon garlic butter
1 godz.
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25min
Miso soup
30min