![Sourdough soup (White borscht) Sourdough soup (White borscht)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1A9538AF-C4E0-4D58-811A-B4AAD6D4FB76/Derivates/44700969-0283-4520-AB3E-3F3C4169D987.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sourdough starter
- 150 g wholemeal plain flour
- 1000 g warm water
- 45 g rye bread (approx. 2-3 slices), cut into quarters
- 1 garlic clove, cut into slices
Soup
- 70 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 100 - 150 g bacon, cut into cubes (1 cm)
- 100 g Polish sausage, cut into slices (0.5 cm)
- 700 g water
- 200 g potatoes, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 3 allspice berries or ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 8 dried porcini mushrooms, cut into thirds, soaked
- 2 tsp dried marjoram
- 1 tsp fresh horseradish, grated (opcjonalnie)
- 50 g sour cream
- 4 hard-boiled eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2428.9 kJ / 580.5 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 691.3 mg
Alternatywne przepisy
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 Std. 25 Min
Frozen strawberry mousse with cream cheese topping
1 Std. 10 Min
Mushroom and white wine cream sauce
30 Min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 Min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25 Min
Irish coffee
15min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 Min
Fig and maple bourbon fizz
168 Std. 20 Min
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40 min
Borscht with Polish dumplings
1h 30min
Cheat's cauliflower fried rice
35 min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 Std.