Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di zucchero
- 500 g di latte fresco
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 100 g di pane a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 592 kJ / 142 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bicchierini di gelato al biscotto con fichi e cioccolato
10h 30min
Gelato allo yogurt
10h 20min
Gelato leggero alla frutta
10min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato veloce alla frutta
10min
Gelato alla vaniglia
12h
Coppetta all'amarena
11 Std. 40 Min
Gelato al torrone
10h 20min
Gelato al kiwi
8hod. 15min
Spagnola
10h 20min
Gelato allo zabaione
10h 20min
Gelato veloce alle albicocche
6 godz. 20 min