![Panini ai pomodori sott'olio e peperoncino Panini ai pomodori sott'olio e peperoncino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CB83D8A9-5A86-4BF2-9F7C-D3F4EFBF6A23/Derivates/3180B123-92A5-403A-AC40-0E7380A0E3CA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di pomodori secchi sott'olio, ben sgocciolati
-
2
peperoncini rossi piccanti, freschi
lub 2 peperoncini secchi piccanti - 240 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
-
500
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 500 g di farina tipo 0 + q.b. - ½ cucchiaino di origano secco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filoncini alla cipolla
3h 50min
Attorcigliati al sale marino
3h 15min
Filone saporito
5 Std. 20 Min
Pane al lardo e timo
4 Std. 50 Min
Panini integrali alle erbe
4h 45min
Nodini mediterranei
3h 50min
Chiocciole al formaggio
4h 15min
Treccia di grano duro alla salvia
5 godz.
Il pane di Altamura
4h
Rosette
5 Std. 20 Min
Filone di sola semola
2h 50min
Panini all'olio
3 godz. 10 min