Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1 piripíri fresco
- 30 g óleo
- 100 g salsicha fresca em rodelas
- 100 g linguiça em rodelas
- 100 g bacon em cubos
- ½ c. chá de pimentão doce
- 80 g couve-galega cortada em juliana
- 1 lata de feijão-manteiga escorrido (540 g aprox.)
- 100 g farinha de mandioca crua ou torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2136.7 kJ / 510.7 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 549.1 mg
Alternatywne przepisy
Bolinho de chuva
30 min
Escondidinho de carne seca
12h
Pastel de vento
3h
Bobó de camarão
45 min
Sequilhos
1 godz.
Farofa
30 min
Massa para coxinha
30 min
Batatinhas em vinagrete
40 min
Bolinha de mandioca recheada
45 min
Requeijão Cremoso
1 Std. 30 Min
Bolo de milho cremoso
45 min
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
45 min