Frango georgiano (Chakhokhbili) com bulgur

Frango georgiano (Chakhokhbili) com bulgur

4.7 116 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 doses

Składniki

  • frango cortado em pedaços (1,5 kg aprox.) (ver dica)
    1
    1500 g coxa de frango c/ pele e c/ osso
  • manteiga cortada em pedaços
    60 g
  • cebola cortada em metades
    250 g
  • alho
    3 dentes de
  • manteiga
    20 g
  • tomate em pedaços
    300 g
  • água
    1000 g
  • caldo de carne caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo caldo de carne
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • vinho Marsala
    4 c. sopa de
    4 c. sopa de vinho do Porto
  • bulgur
    170 g
  • mistura de ervas aromáticas frescas (coentros, endro, estragão, salsa, etc.), só as folhas, picadas p/ guarnecer
    15 g
  • limão cortado em fatias p/ guarnecer
    ½

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 660.2 kcal / 2762.1 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 41.5 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 406.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...