Birne-Helene-Eis mit Mandelstiften

Birne-Helene-Eis mit Mandelstiften

4.6 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz.
4 Portionen

Składniki

  • reife Birnen in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Mandelstifte
    30 g
  • Sahne
    120 g
  • Zartbitter-Schokolade (55 % Kakao), in Stücken
    80 g
  • Obstler (opcjonalnie)
    20 g
  • Vanilleschote (7 cm), in Stücken (1,5 cm)
    1 Stück
  • Zucker
    50 g
  • Zitronensaft
    2 EL
  • Eiweiß
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1433 kJ / 342 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...