![Quark-Mousse Quark-Mousse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/799254E2-3C50-4FEA-A5BF-7D0718A2DFBE/Derivates/9f3040d2-3002-491d-aabb-3d8f8da0e3cb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Blätter weiße Gelatine
- 300 g Wasser, kalt, zum Einweichen
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale dünn abgeschält (1 x 4 cm), Saft ausgepresst
- 70 g Zucker
- 500 g Quark, 20% Fett
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Sahne
- 80 g rotes Johannisbeergelee
- 125 g Brombeeren
- 125 g rote Johannisbeeren, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1952 kJ / 465 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Gedämpfte Ricotta-Nocken
45min
Panna Cotta
5h
Apfel-Quark-Trifle
1u. 30min
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40 min
Joghurtmousse Vanille
2u. 30min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55 Min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2u. 30min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1u.
Schoko-Kuss-Creme
15min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1u. 15min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 Std. 30 Min
Bayerische Creme
8h