Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Blätter weiße Gelatine
- 300 g Wasser, kalt, zum Einweichen
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale dünn abgeschält (1 x 4 cm), Saft ausgepresst
- 70 g Zucker
- 500 g Quark, 20% Fett
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 80 g rotes Johannisbeergelee
- 125 g Brombeeren
- 125 g rote Johannisbeeren, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1952 kJ / 465 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Panna Cotta
5h
Joghurtmousse Vanille
2h 30min
Erdbeermousse
4h 15min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Apfel-Quark-Trifle
1 Std. 30 Min
Geeiste Zimt-Mousse
5h
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 Std. 30 Min
Fruchtsauce
10 Min
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40min
Bayerische Creme
8h
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30min