Urządzenia i Akcesoria
Geeiste Zimt-Mousse
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine3 Blatt
-
Wasser kalt, zum Einweichen300 g
-
Zucker60 g
-
Orange Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Mascarpone250 g
-
Zimt1 TL
-
Magerquark250 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Agavendicksaft40 g
-
Zitronensaft20 g
-
Clementinen die Schale mit der weißen Haut vollständig entfernt, in dünnen Scheiben8
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1786 kJ /
426 kcal
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 6/2017
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lebkuchenparfait
8 godz. 15 min
Bayerische Creme
8 godz.
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1 godz.
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 godz.
Grießflammeri
2 godz. 30 min
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15 min
Filet Wellington mit Maronen
1 godz.
Mohn-Holunderblüten-Panna-cotta
4 godz. 50 min
Crème brûlée
6 godz.
Gratinierte Kirschen
30 min
Maronencremesuppe
1 godz. 30 min