Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Blatt weiße Gelatine
- 300 g Wasser, kalt, zum Einweichen
- 60 g Zucker
- 1 Orange, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 250 g Mascarpone
- 250 g Magerquark
- 1 TL Zimt
- 250 g Sahne
- 8 Clementinen, die Schale mit der weißen Haut vollständig entfernt, in dünnen Scheiben
- 40 g Agavendicksaft
- 20 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1786 kJ / 426 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bayerische Creme
8 godz.
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Quark-Mousse
5 Std.
Schokoladenmousse
3h 20min
Zitronen-Joghurt-Mousse mit Spekulatiushippen
5h 30min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 Std.
Schoko-Grießflammeri
5 Std. 20 Min
Zimtmousse
5h 40min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 Std. 20 Min
Amaretto-Eisparfait
8h 15 min
Orangenparfait
6 Std. 30 Min
Zwetschgen-Parfait
8óra 40p