Geeiste Zimt-Mousse

Geeiste Zimt-Mousse

4.4 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 Portionen

Składniki

  • weiße Gelatine
    3 Blatt
  • Wasser kalt, zum Einweichen
    300 g
  • Zucker
    60 g
  • Orange Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Mascarpone
    250 g
  • Zimt
    1 TL
  • Magerquark
    250 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    250 g
  • Agavendicksaft
    40 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Clementinen die Schale mit der weißen Haut vollständig entfernt, in dünnen Scheiben
    8

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 426 kcal / 1786 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...