Wersje kompatybilne
Cabrito al pimentón de la Vera con salsa de cerezas (Cáceres)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de pimentón de la Vera
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 paletilla de cabrito deshuesada (700-800 g) salpimentada
- 200 g de cerveza
- 250 g de mermelada de cerezas
- 2 manzanas (sin piel ni semillas) en láminas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3489 kJ / 835 kcal
- Białko
- 33.59 g
- Węglowodany
- 44.76 g
- Tłuszcz
- 57.92 g
- Błonnik
- 2.39 g
Alternatywne przepisy
Codornices en escabeche de boletus
25 godz.
Croquetas de codornices estofadas (Castilla La Mancha)
14h 50 min
Calabacines con mermelada de cebolla y crema de parmesano
2h 15min
Pizza abeto
3 Std. 50 Min
Caldereta de cordero
50min
Charlota de mandarinas
6h 30min
Cóctel Black Velvet
6h 10min
Paté en croûte
10h
Timbal de morcilla con judías pintas
25min
Caldereta manchega
1h
Picantones a la cerveza
2 Std.
Conejo en escabeche
48óra 50p