Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta sfoglia come da Libro Base
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 50 g di cipolle in quarti
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco secco
- 500 g di cuori di carciofo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 4 uova (da 60 g circa)
- 30 g di panna fresca liquida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 36.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche broccoli e pesto
1sa 10 dk
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Tortino di fagiolini e patate
1h 30min
Riso in torta verde
1h 30min
Torta pasqualina
2h 5min
Crostata salata di spinaci
1 godz.
Torta salata bietole e uova
2 Std.
Torta di asparagi
1sa 10 dk
Crostata di fiori e zucchine
1sa 35 dk
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min