Wurstaufstrich

Wurstaufstrich

4.6 109 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
780 g

Składniki

  • Geselchtes (oder gemischte Wurst, siehe Tipp), in Stücken
    300 g
  • Salami in Stücken
    100 g
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Pfefferoni, eingelegt abgetropft, in Stücken
    20 g
  • Essiggurkerl abgetropft, in Stücken
    40 g
  • Topfen, 20% Fett
    200 g
  • Sauerrahm
    50 g
  • Tomatenmark
    10 g
  • Salz je nach Salzgehalt der verwendeten Wurst
    ¼ - ¾ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 221 kcal / 926 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 654 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...