Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Geselchtes (oder gemischte Wurst, siehe Tipp), in Stücken
- 100 g Salami, in Stücken
- 60 g Schalotten, halbiert
- 20 g Pfefferoni, eingelegt, abgetropft, in Stücken
- 40 g Essiggurkerl, abgetropft, in Stücken
- 200 g Topfen, 20% Fett
- 50 g Sauerrahm
- 10 g Tomatenmark
- ¼ - ¾ TL Salz, je nach Salzgehalt der verwendeten Wurst
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 926 kJ / 221 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 654 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 min
Schinkenaufstrich
10 Min
Kapern-Ei Aufstrich
25min
Camembertaufstrich
15 min
Grammelpogatscherl
1h 10 min
Erdäpfelkas
5min
Eiaufstrich mit Topfen
10 Min
Liptauer
15 min
Bröselknödel
40 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.