Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Hartkäse (z.B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält und geviertelt
- 40 g Bärlauchblätter, frisch, grob gehackt
- 100 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2249 kJ / 537 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45 Min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 Min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1h
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 Std. 30 Min
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
45 Min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 Min
Kürbisrisotto
45 Min
Marillenröster
30 Min
Germknödel mit Wildkräutern und Paradeisragout
1 godz. 25 min
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40 Min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 Min
Bärlauchpesto
20 min