Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Himbeersorbet
- 450 g Himbeeren, frisch oder aufgetaut
- 120 g Wasser
- 100 g Zucker
- 35 g Zitronensaft, frisch gepresst
Soufflés
- Butter zum Einfetten
- 40 g Zucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 3 Eier (je 53-63 g)
- 1 Vanilleschote
- 1 Prise Salz
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 125 g Sauerrahm
- 20 g Maisstärke
- 2 TL Vanillezucker
- 4 TL Zitronenschale, gerieben
Himbeersabayon und Fertigstellung
- 100 g Weißwein, süßlich
- 25 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Eidotter
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 50 g Himbeeren, frisch oder aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1427 kJ / 341 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Maronisuppe mit Pilztascherl
40 Min
Schokoladetarte | Himbeer | Ginger
6 Std. 20 Min
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Marillen Curd-Tartelettes
1 Std. 30 Min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10min
Crème Brûlée
3h 10min
Brownies mit Ribiselsorbet
5h
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 godz. 40 min
Traunseer Räucherfischmus
3 godz. 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 godz. 45 min