Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 berenjenas (aprox. 600 g)
- 1 cucharadita de sal
- 35 g de aceite de oliva (y un poco más para hornear)
- 1 diente de ajo
- 150 g de cebolleta en trozos
- 300 g de lomos de bacalao desalado
- 100 g de tomate triturado en conserva
- ½ cucharadita de azúcar
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de queso emmental rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1179 kJ / 282 kcal
- Białko
- 22.26 g
- Węglowodany
- 10.04 g
- Tłuszcz
- 16.98 g
- Błonnik
- 4.57 g
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1h
Berenjenas rellenas de atún
30min
Rape con espárragos a la marinera
30min
Berenjenas rellenas de espinacas y atún
50min
Calamares encebollados
1h
Bacalao a la catalana con pasas y piñones
45min
Sepia con ratatouille
1h
Bacalao con chirlas
45min
Calamares con pisto
45min
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40min
Bacalao Club Ranero
1h
Champiñones rellenos de verdura y gambas para dos
30min