Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva
- 50 g de chorizo semicurado (en rodajas)
- 1 trozo de unto (20-30 g)
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) (1 tarro)
- 300 g de grelos (en conserva) (1 tarro)
- 500 g de patatas en trozos (3 cm)
- 700 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de lacón cocido (en trozos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1160 kJ / 278 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fabes con almejas
30 Min
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Guiso de patatas con mejillones
30 Min
Filloas
1sa
Pote gallego de repollo
2 godz. 40 min
Caldo gallego de grelos
4hod. 10min
Empanada de maíz con vieiras
1 godz. 30 min
Empanada de maíz con congrio
2h
Orejas de carnaval
30 Min
Empanada de maíz con berberechos
1h 15min
Arroz caldoso con mejillones
50 dk
Bica de Castro Caldelas
1h 20min