Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coffee and Chocolate Sponge
- 100 g espresso, brewed, milky (see tip)
- 130 g caster sugar
- 130 g light brown sugar
- 230 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 240 g spelt flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 4 large eggs
- 30 g cocoa powder
Coffee and Chocolate Icing
- 280 g unsalted butter, soft
- 500 g icing sugar
- 3 tsp instant coffee, dissolved in 1 Tbsp boiling water then set aside to cool
- 150 g dark chocolate, small pieces or callets
- 70 g coffee beans, chocolate-coated, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2461 kJ / 588 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel Cake with Fruit and Caramel Sauce
3 godz. 50 min
Carrot and Apple Cake
1h 30min
Triple Chocolate Layer Cake
2h 30 min
Chocolate Fudge Cake
1h
Bloody Almond Finger Biscuits
2h
Tear and Share Snail Bread
2u. 45min
Pink and White Macarons
1h 30min
Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake
2 godz. 40 min
Tri-Coloured Cupcakes
1h 30min
Red Velvet Cake
1h 20 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Carrot Cake
2h 30 min