Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato, consentito da prontuario - 1 cucchiaino di zucchero
- 100 g di farina di riso, consentita da prontuario
- 380 g di farina senza glutine per pizza o pasta
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1749 kJ / 418 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 96.1 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1 godz. 20 min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Pane in cassetta (senza glutine)
13h 45 min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1h 50min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 Std. 55 Min
Torta margherita (senza glutine)
50min
Pane veloce (senza glutine)
1h
Crêpes (senza glutine)
50min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 Std. 55 Min