Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Confettura ai frutti di bosco
- 1 limone
- 250 g di zucchero grezzo di canna
- 500 g di frutti di bosco, misti, freschi (vedere consigli)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Pasta frolla
- 1 limone, la scorza pelata
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 3 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 150 g di burro freddo a pezzi
- 30 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1453 kJ / 346 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di castagne
2 Std. 30 Min
Crostata fragole e ricotta (senza zucchero)
2 Std.
Crostata ai cachi
1sa
Crostata all'amarena
2 Std.
Torta della nonna
1sa 30 dk
Crostata mele e cannella
1sa 20 dk
Crostata alle ciliegie
2 Std.
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1sa 30 dk
Crostata bigusto
1h 55min
Crostata di marmellata o confettura
1 Std. 10 Min
Torta di mele e nocciole
1sa
Torta di mele e yogurt
1sa 30 dk