Torta di mele, cannella e mandorle
TM31 TM5 TM6

Torta di mele, cannella e mandorle

3.6 (254 oceny)

Składniki

  • 3 mele
  • 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
  • 2 cucchiaino di cannella in polvere + q.b.
  • 180 g di farina integrale
  • 100 g di zucchero di canna integrale
  • 150 g di olio di semi di mais, possibilmente spremuto a freddo
  • 150 g di latte intero
  • 15 g di lievito in polvere per dolci
  • 10 - 20 g di mandorle a scaglie

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
958 kJ / 229 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
2.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy