Torta di mele, cannella e mandorle

Torta di mele, cannella e mandorle

3.6 274 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • 3 mele
  • 1 limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
  • 2 cucchiaino di cannella in polvere + q.b.
  • 180 g di farina integrale
  • 100 g di zucchero di canna integrale
  • 150 g di olio di semi di mais possibilmente spremuto a freddo
  • 150 g di latte intero
  • 15 g di lievito in polvere per dolci
  • 10 - 20 g di mandorle a scaglie

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 229 kcal / 958 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...