Torta di mele, cannella e mandorle

Torta di mele, cannella e mandorle

3.6 271 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • mele
    3
  • limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
    1
  • di cannella in polvere + q.b.
    2 cucchiaino
  • di farina integrale
    180 g
  • di zucchero di canna integrale
    100 g
  • di olio di semi di mais possibilmente spremuto a freddo
    150 g
  • di latte intero
    150 g
  • di lievito in polvere per dolci
    15 g
  • di mandorle a scaglie
    10 - 20 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 229 kcal / 958 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...