Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 130 g di zucchero
- 5 uova
- 1 pizzico di sale
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 300 g di confettura di albicocche
Copertura
- 130 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaron al cioccolato
24sa
Pasta sablé al cacao
1h 10 min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3h 15min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Cream tart
4 godz.
Crostata classica alla frutta mista
1 godz. 20 min
Ganache al cioccolato
12hod. 20min
Cheesecake ai lamponi
3h 20 min
Torta foresta nera
3h
Bignè al cioccolato
3h
Sacher Torte
2h 30min
New York cheesecake
6h 30 min