![Torta Sacher Torta Sacher](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45d77f3ff940e829232d9a6c49b04351/Derivates/fb17e0d3041eb72a34bb8ed8fde36a98256053a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 130 g di zucchero
- 5 uova
- 1 pizzico di sale
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 300 g di confettura di albicocche
Copertura
- 130 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Torta foresta nera
3h
New York cheesecake
6h 30min
Salame di cioccolato
3 Std. 10 Min
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1h 30min
Cannoncini alla crema
3h
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h
Sacher Torte
2h 30min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Cream tart
4h
Crostata morbida al cioccolato
2 Std. 40 Min
Torta tenerina
1 Std. 10 Min