![Crespelle prosciutto e mozzarella Crespelle prosciutto e mozzarella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65827395-16bd-417c-807f-ac10cd5584bd/Derivates/5065a32d-bf14-4576-9088-6124e64463d7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g di burro
- 600 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 300 g di prosciutto cotto a fette sottili
- 200 g di mozzarella per pizza a tocchetti (1 cm)
- 200 g di ricotta salata a scaglie
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Gnocco fritto
1 Std. 5 Min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 godz. 10 min
Crespelle ai formaggi
2 Std. 30 Min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Gnocchi di patate
1h 30min
Canederli allo speck
2hod. 40min
Sciatt
1 Std.
Gnocco fritto modenese
35 min
Strudel di mele
1 Std. 35 Min
Crespelle alla valdostana
2 Std.
Pizzoccheri
50 min