Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g di burro
- 600 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 300 g di prosciutto cotto a fette sottili
- 200 g di mozzarella per pizza a tocchetti (1 cm)
- 200 g di ricotta salata a scaglie
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1h 15min
Gnocco fritto modenese
35 Min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1 Std. 30 Min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 Std. 10 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10 min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2sa
Crespelle alla valdostana
2sa
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1h 15min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 Std. 30 Min
Gnocco fritto
1ωρ. 5 λεπτ.