Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 mele renette, sbucciate e a fette sottili
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza e il succo
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 30 g di zucchero di canna
- caviale di limone, preferibilmente biologico, la scorza e il succo
- 150 g di farina tipo 00
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaio di miele
- 3 uova
- 150 g di farina manitoba
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 mandarino, preferibilmente biologico, il succo (opcjonalnie)
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 10 fette
- Kalorie
- 14987 kJ / 3582 kcal
- Białko
- 61.1 g
- Węglowodany
- 423.9 g
- Tłuszcz
- 194.2 g
- Błonnik
- 16.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella alle mele con gocce di cioccolato
1h 30min
Plumcake al mandarino
1h
Torta di carote
1h 10min
Torta integrale al profumo di agrumi
1h
Plumcake alle mandorle
1h 5 min
Torta allo yogurt
40min
Plumcake al limone
1h 5 min
Plumcake con cioccolato e pesche
55p
Torta di mele e mandarini
1h
Torta tutta mele
50min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min
Torta di mele e nocciole
1h