Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di farina tipo 00
- 30 g di fecola di patate
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 200 g di mandorle pelate
- 300 g di zucchero
- 30 g di scorza di limone a pezzi (2 cm)
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 5 uova
- 110 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1828 kJ / 437 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta all'amaretto con crema
1h 5 min
Nuvola all'arancia
1h 5 min
Torta alle mandorle e carote
1h 5 min
Plumcake al limone
1h 5 min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10min
Torta al limone
55p
Torta tutta mele
50min
Torta al cocco
1h
Torta cremosa al limone
2h 30min
Torta di mele e nocciole
1h