Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Pâtissière
- 330 g Milch
- 70 g Zucker
- 30 g Maisstärke
- 3 Eidotter
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
Erdbeersauce
- 100 g Erdbeeren
- 50 g Gelierzucker 1:1
Brandmasse
- 180 g Wasser
- 70 g Milch
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 2 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 175 g Weizenmehl, glatt
- Butter zum Einfetten
- 5 Eier (Größe M)
Fertigstellung
- 250 g Schlagobers, 36% Fett, kalt
- 3 Päckchen Sahnesteif
- 350 g Beeren, gemischt, frisch (z. B. Erdbeeren, Himbeeren, Heidelbeeren, Brombeeren, Ribisel)
- frische Minzeblättchen zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2078 kJ / 496 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 128 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 min
Germknödel mit Vanillesauce
1h 10min
Bambas mit Puddingcreme
2 godz. 20 min
Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
3sa 40 dk
Schokomousse-Biskuitroulade
2sa 30 dk
Indianer mit Schlagobers
2sa 15 dk
Heidelbeer-Cheesecake-Eis
15 Std.
Ribisel-Pavlova
2 Std. 50 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.
Erdbeer-Rhabarber-Torte mit Schokoladenbiskuit und Mascarpone-Topfencreme
4 Std. 30 Min
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13h
Mini-Schaumrollen
1h 40min